Innlegg i samarbeid med Blogg.no

..Playa del Carmen, Mexico!

Nå har jeg vært i Mexico såpass lenge, og såpass mange ganger, at jeg nesten vil kalle meg selv en liten feriespesialist! I allefall når det gjelder Mexico, nærmere bestemt Quintana Roo- området på vestkysten av landet. Planlegger du og bestevenninnen din, du og moren din, søsteren din eller hele venninnegjengen en jentetur i nærmeste fremtid, men får ikke helt bestemt dere hvor dere skal dra? Dra til Playa del Carmen. Jeg lover dere at stedet inneholder alt dere leter etter, og enda litt til! Selv har jeg vært mye både i Cancun, Tulum, Playa del Carmen og alle øyene rundt disse byene, men Playa del Carmen vil jeg si er selve midtpunktet og plassen å dra om dere ønsker dere "litt av alt". Her er nemlig strendene mange og veldig fine, maten god og billig, shoppingmulighetene gode, sentrum full av liv og bargatene enda mer livlige. Blir det bedre enn det, på tur sammen med en bunke fine jenter? I don´t think so! Så, hva gjør man når man reiser til Playa del Carmen spørr du? Vell, her er svarene mine i ulike kategorier:

What to do:

Quintana Roo har så utrolig mange opplevelser, naturområder, historie, kultur og aktiviteter og by på så hvor skal jeg egentlig starte? For å kutte teksten ned har jeg valgt å nevne de stedene jeg selv liker best. Det finnes utrolig mange akivitetsparker like utenfor Playa del Carmen og jeg har selv besøkt de fleste. Xplor er for de som like fart og spenning, og parken består av zip lines, grottesvømming, buggy ride og andre fartsfylte akitiveter. I Xel- Ha går det i snorkling og vannaktivitere som elverafting i badering og hopping fra fjellklipper. Det er utrolig mange tropiske fisker der så snorklingen er også topp. Min siste favoritt er Xcaret som er en familiepark med masse dyr. Her kan du gå rundt fra morgen til kveld og se på ulike dyr, bade, svømme i grotter og bli underholdt av ulike shows. Området rundt selve parken er helt utrolig fint! Inkludert i inngangsprisen på alle disse parkene er det også spis-så-mye-du-vil-hele-dagen på buffeter :-) Til slutt anbefaler jeg dere å besøke Chichen Itza som er en ruinby bygget av Mayaene rundt år 500, og er en av verdens 7 nye underverker. På veien hit stopper man også innom en av Mexicos største (og flotteste!) cenoter for å bade!

Places to see:

​Du kan ikke være i Playa del Carmen uten å besøke verken Cancun, Tulum eller øyene Isla Mujeres og Cozumel. Flyplassen ligger i Cancun, som er en større by en Playa del Carmen, hvor også den offentlige stranden er finere hele veien og vannet knallblått. Her har du også gode shoppingmuligheter, men Cancun mangler denne hovedgaten hvor alle menneskene går opp og ned og spiser mat og kikker på andre turister på kveldstid som Playa del Carmen har. Og nettopp derfor liker jeg å være i Playa best! Tulum ligger akkurat like langt fra Playa del Carmen som Cancun gjør, bare i motsatt retning. En kolektivo hit koster rundt 50 NOK og er absolutt verdt turen. Tulum er den minste av de tre byene, og derfor mer øde og idyllisk. Jeg anbefaler å ta en dagstur til Sian Kaan fra Tulum. Dette er et naturområde som er skikkelig tropisk og består av en utstikker med hav på den ene siden og lagune på den andre. For å komme seg hit må man kjøre Jeeps i jungelen, og en båt vil ta deg med til de fineste havområdene som ligner på basseng. Helt til slutt vil jeg anbefale deg en ferjetur fra Cancun til Isla Mujeres og en fra Playa del Carmen til Cozumel. Ferjene her er litt dyre for turister, men hvem vil ikke oppleve en tropisk øy eller to midt i det Karibiske hav?

What to eat:

Tacos, burritos, tortas, quesedias, fajitas, nachos... you name it! All mexicansk mat er god mat, og nettopp derfor elsker jeg Mexico så mye som jeg gjør. Jeg anbefaler dere å finne en park hvor de har flere av disse mat- trallene med lokalmat. Det er her maten er best (og billigst!), samtidig får du et måltid sammen med lokalbefolkningen. Husk å kjøpe deg en marquesita til dessert! Dette er en sprø form for crepe, fylt med nutella og ost - den beste desserten etter min mening! Og du! Husk å teste ut all den fantastiske, tropiske frukten landet har å by på!

Jeg håper dere fikk noen tips til neste Mexico- tur, og at dere allerede nå er i gang med å planlegge tidenes jentetur! Spør meg gjerne i kommentarfeltet om dere lurer på noe mer. Hvis ikke er det bare til å bla dere gjennom Mexico- kategorien på bloggen min. Lykke til med planleggingen, og god tur <3

Sponset innlegg

Follow