Samarbeid: jentetur.blogg.no 

Sommeren nærmer seg slutten, og vi kan endelig si velkommen til høsten! Siden høsten byr på ullgensere, gummistøvler og at dagene fort mørknes gir det meg enda flere gode grunner til å ta meg en ferie. Flere har kanskje allerede planlagt høstferien? Om du ikke er helt sikker på hva du skal enda så får du en liten ide på veien. Jeg har i de siste årene vært så heldig å få reise rundt i verden, og utforske nye steder. Derfor tenkte jeg å tipse dere jenter der ute om en perfekt destinasjon for årets jentetur! For dere som har fulgt meg siden sommeren 2015 husker kanskje at Benedicte og jeg dro på jentetur til Stockholm. Vi var to rastløse sjeler, med lavt budsjett, og et ønske om å reise! Jeg angrer ikke et sekund på at vi valgte nabolandet- for en by Stockholm er! 

ANBEFALT REISELENGDE: 2-3 DAGER

TID PÅ ÅRET: MAI- OKTOBER


Her bør du bo i Stockholm

⋅ Jeg har vært i Stockholm to ganger, og har begge gangene bodd i Gamla Stan. Det er veldig mange som leier ut leiligheter, noe som er praktisk om dere er flere på tur. Da vi var flere på tur, bodde vi i denne leiligheten i Gamla Stan! 


Ting å gjøre i Stockholm

⋅ Når du er i Sverige må du ikke glemme å stoppe innom en (av mange) ute cafeer som serverer nystekte bakevarer! Engelen og cafe schweizer har nydelige kaker!⋅ Kjøpe med dere lunsj i parken, vi satt i berzelii parken!⋅ Ta henna tatovering eller utforske byen på sykkel, det er veldig populært! Denne siden er veldig praktisk hvis du er på utkikk etter sykkelutleie!  ⋅ Traske rundt på markeder, anbefaler å gå innom Hötorget! Her selger de for det meste mat, frukt og krydder, men man kan også finne boder som selger klær og smykker!⋅ Kjøp dere en is med helt fersk kjeks laget der og da! Cafe Kåkbrinken heter den! Shopping & mat i Stockholm

⋅ NK shoppingsenter har det du måtte ønske, her kan dere kose dere på shopping og sprite opp garderoben. 

Adresse: Hamngatan 18

Nettside HER

⋅ Gamla Stan kan tilby smug og lokale butikker, suvenirer og cafeer.

⋅ Du finner restauranter overalt, vi hadde ingen dårlige matopplevelser. Jimmys Steakhouse Södermalm har helt fantastisk biff! 

Adresse: Tjärhovsgatan 33

Nettisde: HER

Benedicte og jeg hadde en super jentetur til den svenske byen, virkelig en tur jeg aldri vil glemme. Det er noe eget ved å dra på tur med din(e) beste venninne(r).  Latter, kaffe pauser, shopping, hotellfrokost, sene kvelder, og nye inntrykk! Anbefaler alle å få til en jentetur i løpet av livet, den vil du huske for alltid! 

 

 

 

Line Melbye.